PÁLYÁZAT

Fénytechnikai és termikus vizsgálatok az "Extrém működési környezetben is üzembiztosan működő T5 és T8 lámpák fogadására képes energiahatékony lámpatestcsalád fejlesztése" című pályázat keretében

2014 / február / 07

A CYEB Energiakereskedő Kft. és az Óbudai Egyetem a KTIA PIAC_13 program keretében támogatást nyert, az „Extrém működési környezetben is üzembiztosan működő, T5 és T8 lámpák fogadására képes, energia-hatékony lámpatest család fejlesztése” tárgyú, PIAC_13-1-2013-0055 azonosító számú projektjére. A megvalósítást a konzorcium tagjai – a CYEB Energiakereskedő Kft. vezetésével – 2014. február 3. napján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megkezdték.

Magyarország számára és a gazdaság dinamikus fejlődése szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír a nagy energia-hatékonyságú, energiatakarékos technológiák használata, hiszen az energia-hatékony termelési folyamatok nagyban hozzájárulnak a termékek versenyképes előállításához.

A CYEB cégcsoport az elmúlt évtized során egyedülálló tapasztalatokra tett szert ipari ügyfelek számára bevezetett energiafelhasználás optimalizálási megoldások területén. Az ipari fogyasztók igényei ösztönözték a CYEB Csoport menedzsmentjét arra, hogy speciális, ipari, extrém működési környezetre is fejlesszenek hatékony világítási megoldásokat.

A projekt kutatási és fejlesztési tevékenységei két fontos területet ölelnek fel. Egyrészt a fejlesztési tevékenységet megalapozandó elkészül egy tudományos alaposságú, minden, az ipari szegmens szempontjából releváns paramétert magába foglaló összehasonlító elemzés a világítási rendszerekről, másrészt a CYEB Csoport tapasztalataira és energia-hatékony megoldásaik sikerére alapozva egy olyan új lámpatest család kifejlesztésére kerül sor, amely a szélsőséges működési környezetekben is ugyanolyan üzembiztos, költséghatékony megoldást biztosít az ipari felhasználóknak, mint normál környezetben történő használat esetén.

A fejlesztés az Óbudai Egyetem kompetens szakembereinek bevonásával, velük szoros együttműködésben valósul meg. A projektbe bevont egyetemi szakemberek a világítási megoldások, méréstechnika és az anyagtudomány területén kimagasló tapasztalatokkal rendelkeznek.
A kifejlesztendő lámpatest család, minden olyan környezetben alkalmazható lesz, ahol nehezen tervezhető üzemeltetési környezetben zajlanak a termelési folyamatok, és a szélsőségesen változó hőmérséklet, páratartalom, rezgések, por, fokozott kihívást támasztanak az üzemeltetők számára (acélipar, cementipar, atomerőművek, stb.).


> Vissza